Toiminnanohjauksen tavoitteena hyvä asiakaskokemus!

Sinun ja yrityksesi rahallinen hyöty on meidän kilpailuvalttimme!

Esittelemme ylpeänä yhteistyön Comfortan kanssa

Hyviä kokemuksia vuodesta 2009

Odoo image and text block

Pienten marginaalien voittaja!

Comforta on hotellien, ravintoloiden ja terveydenhuollon tekstiilipalveluihin erikoistunut yritys, jolla on toimintaa Pohjois-Euroopassa Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä Pietarissa. Comforta on osa tekstiilipalveluyritys Lindströmiä, joka toimii Euroopassa ja Aasiassa.

  • Teollisuuspesula: henkilöstö > 400.
  • Järjestelmän käyttöönotto: Ahvenanmaa ja Suomi. n. 2500 h. Järjestelmä valmis 1.12.2009, käyttöönotto 15.12.2009
  • Käyttöönotto alle 3 kk
  • Liikevaihto: > 40 M€.
  • Uusimpana lisäyksenä web-pohjainen tilausjärjestelmä asiakkaille. Rahallisesti merkittävä ajansäästö ja käyttömukavuus verrattuna vanhaan tapaan sähköposteilla ym.

Osaaminen

 Osaamme Odoo-järjestelmän, avoimen lähdekoodin, Linux-palvelinten tehokkaan hoidon. Teoreettinen osaaminen on hankittu tekniikan ja kaupan alan korkeakouluissa. Muutama terävä ajattelija on hyvä apu.

Kokemus

Pari kokenutta insinööriä ja ekonomia auttavat katsomaan asioita uudella tavalla. Vuosien kokemus liike-elämästä ja sen ohjelmistojen tarpeista pohjautuu mm. kansainvälisiin suuryrityksiin.

Ketteryys

Yrittäjinä ymmärrämme pienten yritysten resurssit ja tuen tarpeen. Osaamisemme ja avoin lähdekoodi tarjoavat tilaa luoda ratkaisuja myös "lennossa" jäykän perinteisen määrittelypainoitteisen toimintatavan sijaan.

Comfortan ja Bonwaren yritysarvoihin kuuluu pitkäaikaisten kumppanuuksien vaaliminen

Yhteistyö alkaa KUULEMISESTA. Se tarkoittaa ennen kaikkea aitoa kiinnostusta toisen ihmisen ajatuksia kohtaan. Haluamme luoda ympäristön, joka stimuloi avointa keskustelua eri mahdollisuuksista ja näkökulmista. Haluamme kuulla näkemyksiä ja oppia niistä. Tärkeintä on tutustua hyvin ja olla puolin ja toisin avoimia ja suoria.

KUNNIOITAMME erilaisia näkemyksiä . Vaikka olisimme toista mieltä, ymmärrämme hyvin, että asioita voi katsoa aina monelta kantilta. Asiakas on oman bisneksensä paras asiantuntija ja vaikka meidän mielestä asiat kannattaisi tehdä toisin, niin on parasta, ettei yritetä väkisin muuttaa asioita, silloin kun aika ei ole sille kypsä. Osaamme sanoa myös ei, jos meidän kompetenssi tai resursointi ei vastaa täysin  toiveita.

Molemmilla osapuolilla on  asiantuntemusta -  ammatillista ja kokemuksellista - jota yhteistyössä tarvitaan. Jaettu TASAVERTAINEN   asiantuntijuus on enemmän kuin kummankaan osapuolen asiantuntemus yksin.

Yhteistyö edellyttää ennen kaikkea LUOTTAMUSTA. Luottamus rakentuu yhteisissä keskusteluissa ja kohtaamisissa, ja sen syntyyn tarvitaan aikaa. Arvostava,  kunnioittava asenne vahvistaa luottamusta ja johtaa kasvavaan haluun yrittää parhaansa mukaan edistää tuloksellista yhteistyötä. Tiedämme, että avoimen lähdekoodin maailma on monelle tuntematon, samoin modulaarinen Odoo, joka on kuin valmisohjelmat, mutta sen sovittaminen kuhunkin tarpeeseen on uutta. Lisäksi Bonware on pieni yritys ja voi tuntua oudolta, että pieni yritys kykenee hoitamaan melko suuria kokonaisuuksia ja palveluita.